Ons team2022-01-17T13:43:30+00:00

Ons team

Wie zijn wij?

Het team van de paardenkliniek bestaat uit 3 gemotiveerde dierenartsen, 2 assistentes-paraveterinair, en een stalverantwoordelijke. Wij werken samen met een Duitse chirurg die bij ons de operaties uitvoert. Met dit team is de zorg voor je paard in goede handen.

Hieronder stelt ieder van ons zich aan je voor.

Het team van de paardenkliniek, inclusief ondersteunende hulp

Over ons

Florence Gorter

Paardenarts

Graag wil ik mijzelf even aan u voorstellen. Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik een groot aantal stages gelopen bij paardenklinieken in binnen- en buitenland. Het laatste jaar van mijn studie heb ik me uitsluitend gericht op de geneeskunde van het paard. Direct na mijn afstuderen ben ik als paardendierenarts gaan werken. In mei 2008 ben ik gestart met mijn eigen praktijk die inmiddels is uitgegroeid tot Paardenkliniek De Molenweg.

Als klein meisje was ik al helemaal gek van paarden. Tijdens mijn tienerjaren was ik erg fanatiek met mijn twee Haflingers, die ik zowel onder het zadel als in het twee-span reed. Zij genieten inmiddels van hun pensioen.

In mijn spaarzame vrije tijd klim ik zelf ook nog graag op de rug van mijn KWPN merrie, waarmee ik een beetje dressuur, een beetje spring en af en toe een crosstraining doe.

Mijn Rhodesian Ridgeback zorgt ervoor dat ik zelf ook in conditie blijf. Al op de basisschool riep ik dat ik later dierenarts wilde worden. En gelukkig is dat ook echt zo leuk als het lijkt! Het contact met de vele verschillende paardeneigenaren, het onvoorspelbare (élke dag is anders) en de nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied maken deze job tot de mooiste die er is!

Sander Damen

Paardenarts

Van jongs af aan zijn paarden een grote hobby voor mij geweest. Later kwam daaruit voort dat ik dierenarts wilde worden, met als specialisatierichting paarden.

In 2017 heb ik mijn studie aan de Universiteit Gent met onderscheiding afgerond, waarna ik een internship heb doorlopen aan het Veterinair Centrum Someren in Brabant. Hier heb ik veel ervaring opgedaan, van het behandelen van koliekpaarden en andere intensive care-patiënten tot het verzorgen van veulens met velerlei problemen.

Na mijn werk in Brabant heb ik een half jaar gewerkt als dierenarts in het Drenthse Schoonloo, alvorens terug te keren naar Limburg. Als geboren Sittardenaar is er uiteraard niets mooier dan je vak uit te oefenen in de regio waar je vandaan komt, en dat doe ik met veel plezier.

Marc Trump

Chirurg (dipl. ECVS)

De operaties op onze kliniek worden verzorgd door de Duitse chirurg Marc Trump, Europees erkend specialist paardenchirurgie bij het ECVS. Marc heeft in de Verenigde Staten ervaring opgedaan als dierenarts, waarna hij zijn specialisatie in 2014 heeft volbracht in verbinding met de Universiteit van Zürich. Hij heeft een tijd in een Duitse paardenkliniek als chirurg gewerkt en is sinds enige tijd op zelfstandige basis als chirurg werkzaam.

Anouk Kerckhoffs

Paraveterinair

Mijn naam is Anouk Kerckhoffs, 26 jaar en ik woon in Sippenaeken (Belgie). Na mijn vmbo opleiding heb ik de opleiding dierenartsassistente paraveterinair gevolgd op het Citaverde college, deze opleiding heb ik met succes afgerond in 2013. Omdat het destijds moeilijk was een baan te krijgen in deze branch, ben ik aan een nieuwe opleiding als verpleegkundige begonnen. Deze opleiding heb ik ook met goed gevolg afgelegd en daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest als verpleegkundige.

Ik heb altijd al een hart voor dieren gehad zeker toen ik op 12 jarige leeftijd mijn eerste paardrijles kreeg was de liefde beklonken. Na een aantal jaren een pony in bruikleen te hebben gehad volgde een eigen paard, mijn trots Harley. Vanaf die tijd komt Florence als dierenarts bij mij. Daarna is mijn verzameling beginnen te groeien, Milo, Rocky en Lanos. Mijn passie voor dressuur kwam na de aanschaf van Lanos, met hem rijd ik op dit moment in de klasse M1.

Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij paardenkliniek De Molenweg, als dierenarts-assistente paraveterinair. Voor mij is deze baan een enorme uitdaging waarbij ik van mijn passie mijn werk maak.

Jony Schellinx

Assistente

Mijn naam is Jony, 36 jaar en een enorme dierenvriend! Vanaf mijn zesde ben ik begonnen met paardrijden, toen ik 8 jaar was kreeg ik samen met mijn zus onze eerste pony, en om de ruzies over Shadow te beperken kwam er 2 jaar later nog een paardje bij, Fugees. Na 10 jaar moesten we helaas afscheid nemen van Shadow en van Fugees heb ik na 25 jaar afscheid moeten nemen. Ondertussen ook alweer 16 jaar trotse eigenaar van mijn koppige Shetlander Ukkepuk en een nieuw “project” paardje Vino.
Door mijn kennismaking met paardenkliniek De Molenweg heb ik nu eindelijk de stap kunnen nemen om van mijn passie mijn beroep te maken. Daarom ben ik de opleiding, paraveterinair dierenartsassistente, begonnen.
In combinatie met de lessen mag ik bij deze mooie paardenkliniek, gelegen op een prachtige locatie, mijn ervaringen verder uitbreiden.
Het assisteren van de dierenartsen vind ik heel belangrijk en leuk, net zoals het contact met klant en patiënt. Ik sta graag voor jullie en de paarden klaar, aan de telefoon en op de kliniek zelf. Ik ben blij en trots dat ik dit leuke team mag versterken, en kijk uit naar een leuke leerzame tijd.

Coen Gorter

Ondersteuning

Coen is de vader van Florence en ondersteunt samen met zijn vrouw Maria de kliniek op velerlei manieren waar het kan.

Jacques Stassen

Vliegende keeper

Jacques is de oude eigenaar van het terrein en is nog vaak op de kliniek te vinden. Hij helpt waar het kan en fungeert op die manier als ‘vliegende keep’ binnen ons team!