Ons team2022-05-20T10:20:51+00:00

Ons team

Wie zijn wij?

Het team van de paardenkliniek bestaat uit 3 gemotiveerde dierenartsen, 2 assistentes-paraveterinair, en een stalverantwoordelijke. Wij werken samen met een Duitse chirurg die bij ons de operaties uitvoert. Met dit team is de zorg voor je paard in goede handen.

Hieronder stelt ieder van ons zich aan je voor.

Het team van de paardenkliniek, inclusief ondersteunende hulp

Over ons

Florence Gorter

Paardenarts

Graag wil ik mijzelf even aan u voorstellen. Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In mei 2008 ben ik gestart met mijn eigen praktijk die inmiddels is uitgegroeid tot Paardenkliniek De Molenweg.

Als klein meisje was ik al helemaal gek van paarden. Tijdens mijn tienerjaren was ik erg fanatiek met mijn twee Haflingers, die ik zowel onder het zadel als in het twee-span reed.

In mijn spaarzame vrije tijd klim ik zelf ook nog graag op de rug van mijn KWPN merrie, waarmee ik een beetje dressuur, een beetje spring en af en toe een crosstraining doe.

Mijn Rhodesian Ridgeback zorgt ervoor dat ik zelf ook in conditie blijf. Al op de basisschool riep ik dat ik later dierenarts wilde worden. En gelukkig is dat ook echt zo leuk als het lijkt! Het contact met de vele verschillende paardeneigenaren, het onvoorspelbare (élke dag is anders) en de nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied maken deze job tot de mooiste die er is!

Sofie Oostvogels

Paardenarts

In 2021 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Gent, met als specialisatie paard. Meteen hierna ben ik bij een Belgische paardenkliniek als interne dierenarts werkzaam geweest alvorens het mooie Limburg te komen ontdekken. In deze nieuwe uitdaging vol afwisseling kijk ik graag samen met de eigenaren hoe ik kan helpen paarden gezond te krijgen en houden. Naast dit brede aspect van de diergeneeskunde gaat mijn speciale interesse uit naar de orthopedie. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met fotografie.

Marc Trump

Chirurg (dipl. ECVS)

De operaties op onze kliniek worden verzorgd door de Duitse chirurg Marc Trump, Europees erkend specialist paardenchirurgie bij het ECVS. Marc heeft in de Verenigde Staten ervaring opgedaan als dierenarts, waarna hij zijn specialisatie in 2014 heeft volbracht in verbinding met de Universiteit van Zürich. Hij heeft een tijd in een Duitse paardenkliniek als chirurg gewerkt en is sinds enige tijd op zelfstandige basis als chirurg werkzaam.

Anouk Kerckhoffs

Paraveterinair

Mijn naam is Anouk Kerckhoffs en ik woon in Sippenaeken (Belgie). Na mijn vmbo opleiding heb ik de opleiding dierenartsassistente paraveterinair gevolgd op het Citaverde college, deze opleiding heb ik met succes afgerond in 2013. Omdat het destijds moeilijk was een baan te krijgen in deze branche, ben ik aan een nieuwe opleiding als verpleegkundige begonnen. Deze opleiding heb ik ook met goed gevolg afgelegd en daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest als verpleegkundige.

Ik heb altijd al een hart voor dieren gehad zeker toen ik op 12 jarige leeftijd mijn eerste paardrijles kreeg was de liefde beklonken. Na een aantal jaren een pony in bruikleen te hebben gehad volgde een eigen paard, mijn trots Harley. Vanaf die tijd komt Florence als dierenarts bij mij. Daarna is mijn verzameling beginnen te groeien, Milo, Rocky en Lanos. Mijn passie voor dressuur kwam na de aanschaf van Lanos, met hem rijd ik op dit moment in de klasse M1.

Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij paardenkliniek De Molenweg, als dierenarts-assistente paraveterinair. Voor mij is deze baan een enorme uitdaging waarbij ik van mijn passie mijn werk maak.

Noël Darding

Assistent

Ik ben Noel Darding en ik ben woonachtig in Maastricht. Ik was vanaf mijn 6de al te vinden in de stallen, op mijn 8ste ben ik bij Manege Cadier en Keer begonnen met paardrijden. Enkele jaren geleden kocht ik mijn eerste paard Guess who’s Back. Met Guess rijd ik momenteel ZZ-licht niveau op wedstrijd. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om deel te mogen uitmaken van het team van “Paardenkliniek de Molenweg”. Enthousiast en met veel zin ben ik mijn nieuwe job en ook uitdaging aangegaan bij deze prachtige paardenkliniek.

Armand Dobbelstein

Stalverantwoordelijke

Armand werkt al zijn hele leven met paarden en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op stal en verzorgt ook technische diensten op het terrein.

Coen Gorter

Ondersteuning

Coen is de vader van Florence en ondersteunt samen met zijn vrouw Maria de kliniek op velerlei manieren waar het kan.

Jacques Stassen

Vliegende keeper

Jacques is de oude eigenaar van het terrein en is nog vaak op de kliniek te vinden. Hij helpt waar het kan en fungeert op die manier als ‘vliegende keep’ binnen ons team!